miercuri, 10 octombrie 2012

Rescrierea povestii personale: Pitic.Alba ca Zapada.Tu.

Un articol scris de Oana Mihailescu 


Cati dintre noi sunt constienti de propria poveste personala, pe care o retraiesc din nou si din nou? Cum ne contureaza povestea personala comportamentul, actiunile, rezultatele, performanta, eficienta, relatiile, comunicarea, interactiunile cu cei din jurul nostru, propriile experiente de viata? 

Pare destul de greu de crezut, ca o simpla poveste personala poate sa ne impacteze atat de mult! 


Cel mai eliberator moment este acela in care tu constientizezi care este povestea ta personala, care ruleaza din nou si din nou, pe ecranul vietii tale, iar apoi ai posibilitatea de a alege daca vrei sau nu sa iti rescrii aceasta poveste. 

Povestea mea personala, incepea asa… 

A fost o data ca niciodata, o fetita mica, care la un moment dat, in apropierea serbarii de final de an scolar, a fost intrebata de educatoare: “Ce vrei sa fii la serbare: Alba ca Zapada sau pitic?” 

Si ghici ce a ales fetita sa fie?.....Pitic!!!! Da, da, un pitic mic si dragut, se gandea ea. 

Nu mica i-a fost surpriza, cand a ajuns pe scena si a observat ca din pacate piticii, abia daca se vad, ei nu sunt importanti, Alba ca Zapada e cea mai frumoasa, cea mai admirata, cea mai deosebita, cea mai importanta…in ochii parintilor si ai tuturor in final…si din acel moment, fetita a hotarat ca va face tot ce ii va sta in putinta ca sa demonstreze ca ea nu este un simplu pitic, ci aspira la rolul minunatei Alba ca Zapada. 

Constientizarea acestei povesti personale m-a ajutat sa surprind toate momentele din viata mea, in care luptam pentru a castiga admiratie, simpatie, apreciere, faimosul rol de Alba ca Zapada din propria mea viata, desi pretul platit era in final lipsa de acceptare, autenticitate, incredere scazuta in mine, relatii si comunicari defectuoase, munca pana la epuizare, lipsa de satisfactie si implinire personala incercand sa fiu ceea ce nu eram. 

Invitatul nostru din luna octombrie, Christian Scholtes mi-a reamintit intr-un mod foate placut de faptul ca primul pas in rescrierea povestii personale, este sa iti constientizezi povestea. 

Basmele pe care le ascultam cu deosebita placere in copilarie, care aveau un fir epic clar, coerent, plin de sens, inspiratie si intelepciune se aflau in discrepanta cu propria poveste personala, in care repetam obsesiv acelasi tipar, fara posibilitatea de a evolua, de a-mi descoperi propriile talente si abilitati naturale.

Cand focusul tau este pe a demonstra cine nu esti, sau ce ai vre sa fii, pierzi din vedere, cine esti cu adevarat!

Personal, in fiecare moment din viata mea, consider ca am acum libertatea de a alege daca vreau sa mai traiesc in rolul de pitic care aspira sa fie Alba ca Zapada, sau vreau pur si simplu sa fiu EU si sa traiesc poveste mea noua, frumoasa, care sa inspire, sa ma umple viata de bucurie.

Daca ar fi sa te uiti la propria ta viata, care este povestea pe care o tot repeti sub diferite forme, schimband doar din cand in cand pentru varietate personajele?

Cine esti tu cu adevarat?

Ce potential zace ascuns in tine, in timp ce tu esti prea preocupat sa demonstrezi ca meriti, ca pentru a fi iubit e necesar sa fii intr-un anume fel?


Citeste si:


Pentru a deveni membru in comunitatea Coaching in Bucuresti, cere-ne acceptul aici si vom fi bucurosi sa ti-l acordam!
Daca ti-a placut acest articol, am aprecia sa ne dai un like la pagina noastra de facebook.
Iar daca vrei sa vezi pozele de la eveniment, le poti accesa aici.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu